Over ons en onze missie

Wij zijn Hanne Peeters en Joris Vanbinnebeek. Wij delen de passie voor het verhaal achter de mens.  Authentieke verhalen van mensen die van hun leven iets moois proberen maken. Met alle successen en geploeter inbegrepen. Het is onze missie om deze verhalen naar buiten te brengen in de vorm van een video. Een prachtig geschenk voor al je dierbaren!

Vandaag de dag lukt het ons niet gemakkelijk om stil te staan bij ons leven. Hoe gaat het met mij? Wat heb ik geleerd of wat leer ik van het leven? Waar heb ik geluk gevonden? Waar heb ik wijsheid ontdekt? Tijd om stil te staan en te reflecteren is van onschatbare waarde! In de huidige maatschappij wordt dit echter niet altijd herkent. Met Het videotestament willen wij mensen uitnodigen om die reflectie te maken en deze vast te leggen in een professionele, mooie en persoonlijke video.

Waarom maken we videotestamenten?

Joris: Eind vorig jaar verloor ik mijn grootvader… Ik was me ervan bewust dat dit zou gebeuren en toch kwam het onverwacht. Een donderslag bij heldere hemel terwijl ik me maar al te bewust was dat er slecht weer voorspeld was. Voor zijn dood had ik hem en zijn huisje in de Provence al jaren niet meer bezocht. Daar heb ik nu enorm veel spijt van. Tegelijkertijd ben ik enorm dankbaar voor de diepgaande gesprekken die ik enkele jaren eerder met hem heb gevoerd.

 Gesprekken over zijn leven. Over zijn ambities, zijn successen en mislukkingen, over zijn jeugd, zijn ouders en iedereen die hem inspireerde, over zijn werk- en familiaal leven, over de rust die hij uiteindelijk vond in Frankrijk.

Deze gesprekken nam ik op voor een documentaire project, dat uiteindelijk niet is kunnen doorgaan. En, geheel onverwacht, was dit het kostbaarste geschenk dat hij me heeft nagelaten… Van dit materiaal heb ik een mooie video-mémoire gemaakt voor mij en mijn familie. Een postuum geschenk van onschatbare waarde dat ik nu graag aan anderen wil doorgeven.

P1010352

Hanne: De verhalen van mensen hebben me altijd al geïnteresseerd. Ik ga dan ook heel graag in gesprek met (on)bekenden. En dan liefst meteen een diepgaand gesprek over het leven, de mislukkingen en de successen. En dan nog het allerliefst over zijn of haar gevoel op dat moment. Oprecht vragen naar hoe de ander zich voelt en waar hij of zij mee worstelt. Ik geloof dat het loutert en verheldert. 

Ik denk dat ik me daarom aangetrokken voel tot afscheid en de dood. Het zijn kantelmomenten in het leven waar iedereen ooit mee te maken krijgt. Het zijn momenten waarop we beseffen hoe hard we elkaar nodig hebben, als mens. Er gewoon Zijn voor elkaar en een luisterend oor bieden, dat zijn (dan) wonderbaarlijke grote acties!